bbrnr

450-2330-2

Forhus i to etager med tegltag. Facaden er pudset og blågråt malet, etagerne adskilt af et hvidmalet murbånd samt foroven profileret taggesims. Indkørselsport med rundmuret muråbning. Sidehus til Korsgade 4, Den Rosenvinske Gård, opført efter den store bybrand i 1797.

Oprindelig var sidehuset ind rettet til hestestald med foderloft på første sal, og den nuværende port blev etableret mellem 1889 og 1896. I 1928 blev den vestlige ende ombygget til restaurant, og omkring 1950 blev den øvrige bygning ombygget til bogbinderi, butikker, lager m.v.

Bygningen har indtil 2017 huset Nyborg Lokalhistoriske Arkiv og er nu ombygget til boliger ved Bertelsen og Scheving Arkitekter. Ved den lejlighed blev gårdrummet istandsat, murene malet sandfarvede og adgangstrappe til lejligheder opført.

Det ville hjælpe på facadens helhed med Kongegade, hvis butiksvinduerne, som ellers indordner sig fagene, blev udskiftet til 6-rudede – og ikke mindst, hvis vinduet til højre for porten blev flyttet, så det passede til fagtakten.